Viktige ting å tenke på før man bestiller/monterer garasjeporten.

posted in: Montering | 0

Når man bygger eller gjør om en lys-åpning for å sette inn ny garasjeport, så er det flere ting som kan være lurt å tenke på. Flere ting som er lett å tilpasse men det spørs da også hvilket material du har valgt å bygge i. Se flere punkter under som er lurt å tenke på.

  • Hvilken bredde dem oppgir på porten.
  • Hvilken type port man skal ha.
  • Hvilken overhøyde man har eller kan få til.
  • Hvor stor plass man har på sidene.
  • Hvilken type motor/portåpner man skal ha.

 

Hvilken bredde dem oppgir på porten.

Noen har samme mål oppgitt på porten som det ferdig lys-åpning skal være. Men i andre tilfeller må man ha mindre lys-åpning en det port-målene er. Dette er viktig å finne ut først.

Hvilken type port man skal ha.

Det finnes flere typer av leddporter som for eksempel med strekkfjær eller torsjonfjær.
Der porten med strekkfjær trenger som regel mindre overhøyde en port med torsjonsfjær.
Anbefales å kontakte noen som har erfaring med porter og oppgi dine mål. De målene dem trenger kan du finne her!

Hvilken overhøyde man har eller kan få til.

Overhøyde er den høyden som er fra der lysåpningen slutter og opp til taket. Har men veldig liten plass her, så er det mulig å bygge ned lysåpningen. Denne plassen trenger man for å få få plass til fjærene på en port med torsjonfjær og eventuelt portåpner. Har man akkurat for liten overhøyde til å montere porten

rett inn, så har de fleste en løsning der man kan montere torsjonstanga+fjærer i bakkant. Da kan man greie seg med litt lavere overhøyde. Disse målene kan variere fra hvilket merke man velger. Se Krafer sine porter her!

Hvor stor plass man har på sidene.

Som regel trenger man denne plassen for å feste skinnene. Det bruker å holde med 10 cm på hver side. Men om man skal ha motor montert på torsjonstanga fremme på siden, så bør man ha bedre plass på en av sidene.

Hvilken type motor/portåpner man skal ha.

Skal man ha motor som er montert på torsjonstangen som oftest er en industrimotor. Så må man tenke på å ha plass fremme på en av sidene av porten som nevn i punktet over.
Skal man ha portåpner som er montert i taket med trekkskinne, så må man ha en hvis overhøyde for å få dette til. Se noen motorer her!

 

Se monteringsanvisninger og programmeringer av portåpnere her!

IMG_1493

 

For pris på garasje se HER!

Leave a Reply