Hvordan programmere portåpneren?

posted in: Portåpner | 0

Når man skal begynne å programmere garasjeportåpneren, så er det lurt å først være sikker på at porten går lett og ledig som den skal . Porten skal være justert slik at den balanserer når man slipper den i en stilling. Det er somregel heller bedre om porten vil sige litt ned en att den spretter opp.
Det er min erfaring med Krafer sine garasjeporter hvertfall.

 

Når man skal til å programmere motoren, så er det først posisjonene for åpen og lukket stilling som man programmerer først. Så er det forskjell fra hvilken portåpner man har om man legger inn motstand grensen manuelt eller om portåpneren føler det selv.
Med motstand grense mener jeg hvor mye porten trykker før den eventuelt snur ved en hindring.
Så må man programmere fjernkontroller eventuelt veggbryter som skal kommunisere med portåpneren.

Har man justert disse tingene, så har man tatt det viktigste. Det er forskjell fra portåpner til portåpner om hvilke andre funksjoner som man kan legge til eller justere.
På noen kan man legge til tastelås funksjon, service alarm etter 2000 åpninger eller automatisk lukking etter noen minutter som man justerer inn for eksempel.

Har man ikke brukerveiledning eller programmerings instruks til den portåpneren  man skal programmere, så bruker man å finne den ved å google merke og modell på portåpneren.

 

Krafer sine garasjeportåpnere .

 

Under kan du finne link til våre programmerings videoer og PDF veiledninger.

 

Programmerings video eller PDF beskrivelse

 

Mentor 1200

Leave a Reply